Wat is Studentensport Leeuwarden?

Studentensport Leeuwarden is een integraal onderdeel van Leeuwarden Student City (LSC), dat als doel heeft om jouw studententijd zo gezellig, leuk en onvergetelijk mogelijk te maken. Met dit doel voor ogen werd Leeuwarden Student City opgericht in december 1999 door de onderwijsinstellingen NHL, Stenden Hogeschool en Hogeschool Van Hall Larenstein. In de tussentijd hebben NHL en Stenden Hogeschool hun krachten gebundeld en zijn gefuseerd, is Van Hall Larenstein nog steeds van de partij, en hebben ook de Campus van de Rijksuniversiteit Groningen en Firda zich bij ons aangesloten. 

Binnen de visie van Stichting Leeuwarden Student City en Studentensport Leeuwarden staat sport centraal als essentiële factor voor studentenprestaties. Vaak verandert de levensstijl van jongeren wanneer ze gaan studeren, op zichzelf gaan wonen en gaan werken. Hierdoor stoppen velen met sporten, terwijl het voorheen een gewoonte was. Daarom biedt Studentensport Leeuwarden een kwalitatief en toegankelijk sportprogramma aan voor studenten in Leeuwarden. 

Kernwaarden zoals plezier, uitdaging, gezondheid, ontmoeting en ontspanning staan bij Studentensport Leeuwarden voorop. De missie is een veilig en aantrekkelijk sport- en beweegklimaat te creëren voor studenten in Leeuwarden en omstreken, bijdragend aan de aantrekkingskracht van Leeuwarden als studiestad.

 

Wie zijn wij?

Leeuwarden Student City bestaat uit een klein en hecht team van vaste medewerkers dat nauw samenwerkt met de leukste partijen, de Leeuwarder onderwijsinstellingen en natuurlijk de allerleukste studenten. Deze enthousiaste studenten organiseren met ons gave evenementen en projecten of lopen stage bij ons. Sportieve studenten geven sportlessen en andere onderzoeken wat er speelt onder de studenten, zodat we hun wensen en behoeften goed in kaart kunnen brengen én daarop in kunnen spelen.

Gelegen op de Kenniscampus, grenzend aan het plein van NHL Stenden, bevindt Studentensport Leeuwarden zich in een levendige omgeving met fitnessfaciliteiten, horeca en studentenwooncomplexen. Sporthal Rengers, naast de campus, dient als voornaamste locatie voor binnenactiviteiten. Deze omgeving bevordert een dynamisch studie- en werkklimaat.

Studentensport Leeuwarden is toegankelijk voor mbo, hbo en wo studenten in Leeuwarden. Het aanbod is divers met 25-30 verschillende sportactiviteiten, waaronder hal-sporten, fitness, verenigingsporten, clinics en meer. Met één sportpas kan dit alles worden verkend. Op vertoon van deze pas zijn sportactiviteiten bij aangesloten locaties met unieke kortingen mogelijk. Bekijk het "sportaanbod" en "sportpassen" voor meer informatie.

Word Sport Instructeur bij Studentensport Leeuwarden - Combineer Passie met Werk!

Spreekt de missie van Studentensport Leeuwarden jou aan? Heb jij een grenzeloze passie voor sport en wil je deze passie delen met anderen? En, ben jij een enthousiaste student in Leeuwarden die graag zijn sportieve vaardigheden wil overbrengen? Kom met ons in gesprek! We willen Studentensport Leeuwarden uitbreiden met nóg meer verschillende sporten. Meld je bij ons en dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

Mail naar sport@leeuwardenstudentcity.nl als je interesse hebt.